Welkom op onze school

Update: 13 september 2017

Wij heten u van harte welkom op onze school. Lees onze informatie en geniet van de foto's. Voor actuele informatie verwijzen wij ook u door naar onze facebooksite:

Wie zijn wij?

Basisschool De Oostvogel,
een school waar dagelijks zo'n 60 kinderen van 4 tot 12 jaar samenkomen. In ons gebouw is ook het onderkomen van peuterspeelzaal 't Lammetje. De school staat onder het bestuur van scholengroep Perspecto.
De Oostvogel is de ontmoetingsplaats van kinderen, leerkrachten en ouders waar met elkaar en van elkaar geleerd wordt.
Als leerkrachten weten we ons verantwoordelijk voor het creƫren van een sfeer waarin kinderen maximale kansen krijgen zich naar hun mogelijkheden te ontwikkelen.
Kenmerkend voor deze sfeer zijn: respect, zelfrespect, verantwoordelijkheid, zelfbewustzijn en ook kritisch en doelgericht zijn.
Bij dit alles baseren wij ons op de normen en waarden, die voortvloeien uit de katholieke grondslag van onze school.

PaletO

Dit schooljaar zijn we van start gegaan met een nieuw onderwijsconcept "PaletO" genaamd.  Kenmerken van dit (eigen) schoolconcept zijn dat er veel ruimte is voor beweging, werken in "units', we werken volgens de principes van coteaching;  2 leerkrachten aan de slag met een groep kinderen! Naast dat kinderen erg groepsdoorbrekend, coƶperatief en samenwerkend dienen te leren, willen we ook volop ruimte bieden aan de sociaal emotionele component. Dit doen we m.b.v. "Palet", onderdeel van "PaletO".

Kinderen hebben binnen dit concept ook ruimte om aan te geven wat ze zelf willen leren!  Tevens zal de ICT-component hier ook een steeds belangrijkere rol in gaan spelen.  Dit willen we vorm geven d.m.v. het gebruik van chrome-books

Ons concept zal een lerend concept zijn!

Team basisschool de Oostvogel

Pastoor Willemsstraat 15